Limanoa

Adventure Log zondag 24 juni

A story begins

A story begins

De reis begint in Kluizina.
Shiro staat in een donkere ruimte. Hij ziet niets en steekt een fakkel aan.
Na een paar minuten rondgekeken te hebben, hoort hij twee andere figuren door een portal in dezelfde kamer vallen.

De drie avonturiers beginnen op de deur te kloppen en bonken. Er klinkt een kinderstem die zegt dat hij zijn vader erbij gaat halen. Nu de avonturiers weten dat er hulp aan komt, stellen ze zich voor. De twee figuren zijn Hugo en Dragnos. Dragnos schijnt bezig te zijn met een portal race en is hier per ongeluk terecht gekomen. Hugo en Shiro hebben werkelijk geen idee hoe ze bij een verkeerde uitgang terecht zijn gekomen.

Na de voorstelronde komt er een portalguard aan de deur. Deze laat de avonturiers 10gp betalen om de portal shack te verlaten. Shiro weigert te betalen maar wordt onder zoveel druk gezet dat hij uiteindelijk onder veel gescheld de 10gp voor de voeten van de portalguard neergooid.
De portalguard is hier niet blij mee en gooit hem in de kerkers.

Hugo gaat op zoek naar werk omdat hij niet genoeg geld heeft om terug te gaan naar waar hij vandaan kwam. Als hij in de herberg een kamer vraagt om de nacht door te brengen, geeft de herbergier aan dat de stad altijd op zoek is naar portalwachters. Nadat Hugo een plek heeft gevonden om zijn magische armor veilig op te laten slaan (de herbergier heeft een betaalde storage) gaat hij op zoek naar een wachtmeester voor zijn klus als portalguard.

Dragnos gaat ondertussen zo spoedig mogelijk op zoek naar een manier om terug te komen in zijn portal race maar blijkt niet genoeg geld te hebben om terug te kunnen komen.

Shiro krijgt van de stad een voorstel om een ongeidentificeerde portal te gaan onderzoeken in ruil voor zijn vrijlating en 150gp. Hij stemt hier mee in.
Hugo moet eerst een leertraject in voordat hij portalwachter mag worden en het eerste onderdeel is het testen van een nieuwe portal. Hij sluit zich aan bij Shiro.
Dragnos heeft hard geld nodig om terug te komen in de race. Hij kan goed geld verdienen met het testen van nieuwe portals en voegt zich bij Hugo en Shiro.

Zodra de drie avonturiers de nieuwe portal doorgaan wordt er meteen een houten portalshack omheen gemaakt om te voorkomen dat mensen per ongeluk in de portal lopen.

De avonturiers komen uit in een ondergrondse kamer. Hier zien ze een trap met een deur naar boven. Deze deur komt uit in een kamer met 3 gnolls en een vreemde stellage die gekoppelt is aan zandspuiten in de muur.
Na een nogal zanderig gevecht waarin een hoop gegleden wordt en Shiro tot twee keer toe knockout wordt geslagen, zien Hugo en Dragnos kans om de gnolls dood te maken.

De kamer lijkt weer veilig voorlopig….

Comments

Wat voor armor heeft hugo aan?
Van waar naar waar gaat de portal race van Dragnos en wie zijn erbij betrokken?

Adventure Log zondag 24 juni
 

portal race van Dragnos gaat naar rock (sunny plains) 20 deelnemers van verschillende rassen.

Adventure Log zondag 24 juni
retlawegreb retlawegreb

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.